Посрещаме първата седмица на 2023 година с тихо време  Посрещаме първата

...
Посрещаме първата седмица на 2023 година с тихо време 
Посрещаме първата
Коментари Харесай

Годината започва със слънце и пролетно време, но след Иванов...

Посрещаме първата седмица на 2023 година с безшумно време
 

Посрещаме първата седмица на 2023 година с безшумно време, мъгливо заран, слънчево следобяд и с извънредно за сезона високи температури. Заради просторен антициклон, преваляванията са на север, а времето у нас се дефинира от средиземноморски въздушни маси, предава NOVA.

В понеделник атмосферната настройка няма да се промени. Отново сутринта ще е облечена в мъгла с намалена видимост в ниските региони и около огромни водоеми като река Дунав. Светлата част на деня ще е слънчева и безоблачна. Следобед температурите ще доближават стойности сред 12 и 17 градуса.

Незначителна смяна в ситуацията ще има във вторник, когато ще задуха вятър от запад-северозапад и в средата на седмицата облачността ще е по-видима. Валежи не се чакат. Дневните температури леко ще се намалят, само че ще се запазят над обичайните за януари.

На Йордановден (6 януари) и през почивните дни още веднъж се обрисува слънчево и топло за сезона време, въпреки и с по-осезаем вятър в планините и в северната половина на страната.

Захлаждане се чакат от 9 януари нататък с оформянето на зона с ниско налягане над Адриатическо море. Ще нахлуе по-студен въздух с увеличаване напразно и намаляване на температурите. От запад на изток при започване на идната седмица ще превали над цялата страна най-вече дъжд. Понижението на температурите във вторник и сряда ще даде опция да падне и сняг. На този стадий първичните прогнози са за мокри снеговалежи в планините и към планинските масиви. До средата на януари метеорологичните модели позволяват температури, близки до нормалните зимни стойности, облачно време с валежи от дъжд и сняг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР